Τα άστρα δείχνουν τον δρόμο ...

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, κάθε ένα μέρος του σώματος σχετίζεται με ένα ζώδιο, κάθε ζώδιο κυβερνά έναν Οίκο στο φυσικό χάρτη και ο οποίος κυβερνάται από έναν από τους πλανήτες.
Το κεφάλι, για παράδειγμα, σχετίζεται με τον Κριό, που κυβερνά τον πρώτο Οίκο του φυσικού χάρτη και ο οποίος κυβερνάται από τον Άρη.
Βάζοντας αυτές τις πληροφορίες μαζί, μπορούμε να δούμε ότι το κεφάλι και το πρόσωπο αποκαλύπτουν τα προσωπικά ενδιαφέροντα (πρώτος Οίκος) ενός ατόμου και τα αντικειμενικά και αναγκαία συναισθήματα (Κριός) για την επιθετικότητα, δραστηριότητα και τις σεξουαλικές επαφές (Άρης).
Με αυτό το είδος γνώσης, είναι εύκολο να αρχίσετε να διαβάζετε αυτές τις κρυφές σκέψεις που ένα άτομο ίσως επιθυμεί να κρύψει.
Στην κοινωνία μας υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους ένα άτομο λέει κάτι για τον εαυτό του, με κάποιο μέρος του σώματός του. Το ντύνει ή το διακοσμεί, και το κινεί ή το επιδεικνύει. Επιστρέφοντας στο κεφάλι, πολλά μπορούν να ειπωθούν για ένα άτομο από τον τρόπο που φτιάχνει τα μαλλιά του. Είναι το στιλ τους εκτός μόδας; Είναι στραμμένο προς τις παλιές αξίες. Είναι τόσο μοντέρνα ώστε να είναι ακραία; Δεν το ενδιαφέρουν αυτά που σκέφτεται «ο μέσος άνθρωπος», όσο τραβάει την προσοχή εκείνων που πραγματικά το ενδιαφέρουν. Μακριά ή κοντά αλλάζουν με τις εποχές πρέπει να γνωρίζεται τι είναι στη μόδα προκειμένου να ερμηνεύσετε τον τύπο των μαλλιών.Το μέικ-απ στις γυναίκες και τα γένια και τα μουστάκια στους άντρες δίνουν επίσης πληροφορίες για την προσωπικότητα. Φαίνονται φυσικά, σαν να μην μπορούσατε να φανταστείτε το άτομο χωρίς αυτά; Αυτό είναι ένα άτομο με αυτοπεποίθηση και δεν θα σας είναι εύκολο να το κολακεύετε ή να το απωθήσετε. Φαίνονται όλα λάθος, μια μάσκα από μέικ-απ, ή ένα μουστάκι που δείχνει σα να έρχεται από ένα μαγαζί με μεταμφιέσεις; Αυτό είναι ένα άτομο που επιθυμεί να κρύψει τα ενδιαφέροντά του από τον κόσμο, που έχει κρυφτεί πίσω από ένα λανθασμένο κάλυμμα. Μήπως το άτομο φέρνει μπροστά το κεφάλι καθώς σας ακούει; Ενδιαφέρεται.
Το σπρώχνει προς τα πίσω; Αποτραβιέται στις δικές του σκέψεις.
Κρατάει το κεφάλι του πίσω καθώς λέει η γνώμη του; Δεν είναι σίγουρο γι' αυτή. Στρέφει το κεφάλι του προς τα εμπρός; Είναι αποφασισμένο να την πραγματοποιήσει. Εάν δίνετε εντολές σε ένα άτομο και κάνει νεύμα «Όχι» με το κεφάλι του με μια έκφραση υπερβολικής αθωότητας, καθώς λέει «Ναι, ναι θα το κάνω» το έχετε προσβάλει, είτε επειδή υπαινίσσεστε ότι δεν θα κάνει τίποτα χωρίς τη δική σας υπόδειξη ή με το να επαναλαμβάνετε αυτός τις υποδείξεις τόσο συχνά ή τόσο έντονα που να φοβάται για την εικόνα του εαυτού του στα μάτια σας.Αρκετά περίεργα, οι εκφράσεις του προσώπου είναι πολύ πιθανό να μας δώσουν λάθος νόημα. Η αιτία είναι ότι την ίδια στιγμή που στην παιδική ηλικία μαθαίνουμε τι σημαίνουν αυτές οι εκφράσεις, μαθαίνουμε και να τις ελέγχουμε. Μερικοί μαθαίνουν περισσότερο να ελέγχουν από άλλους κι έτσι πρέπει να μάθετε να γνωρίζετε ένα άτομο καλά πριν να μπορείτε να κρίνετε τις σκέψεις του από τις εκφράσεις του προσώπου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: