ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ

Η ασθένειες αποτελούν ένα τρόπο έκφρασης του εαυτού μας, μέσω των συμπτωμάτων μπορούμε να κατανοήσουμε τον εαυτό μας καλύτερα, το ίδιο ισχύει για τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς. Πολλές φορές (ασυνείδητα) προκαλούμε τα γεγονότα σαν μέσα από αυτά να χρειάζεται να φέρουμε στην επιφάνεια κάτι για τον εαυτό μας. Βάζουμε τον εαυτό μας να μαρτυρήσει τι νιώθουμε και μέσω του σώματός μας χρησιμοποιούμε και τους άλλους γύρω μας. Ας μην μας διαφεύγει ποτέ ότι το σώμα μας είναι σε απόλυτη επαφή με την πραγματικότητα πράγμα που δεν είναι αυτονόητο για άλλες ψυχικές ιδιότητές μας.

Το σώμα καθρεπτίζει τα συναισθήματά μας με τρόπο που να υποστηρίζει την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας, ενώ συγχρόνως μας βοηθάει να απελευθερωθούμε, η ασθένεια προσπαθεί να μας θεραπεύσει από το συναίσθημα που την προκάλεσε.

Όταν ο θυμός εκφράζεται με ένα πόνο, αυτός ο πόνος εξαντλεί το θυμό. Η θεραπεία μπορεί να απαιτεί μια εγκατάλειψη, η ζωή μας προσφέρει πολλές φορές την ευκαιρία να αποχωριστούμε από ότι μπαίνει εμπόδιο στις βαθύτερες επιθυμίες μας.

Τα εξωτερικά μας όργανα σχετίζονται ποιο πολύ με τις δυσκολίες μας στην κοινωνική ζωή, στις σχέσεις μας, ενώ τα εσωτερικά με υπαρξιακά ερωτήματα που αφορούν την ταυτότητά μας η τις πολύ στενές μας σχέσεις.

Η δεξιά πλευρά του σώματος σχετίζεται με την δράση, την λογική, την αρρενωπότητα, τον πατέρα και με ότι τον αντιπροσωπεύει (εξουσία).

Η αριστερή πλευρά του σώματος σχετίζεται με τη διαίσθηση, τη θηλυκότητα, τη μητέρα η ότι την αντιπροσωπεύει (θεσμοί, κοινωνία)

ΔΕΡΜΑ

Η αγάπη περνάει μέσα από το δέρμα.

Ένα λείο δέρμα εκφράζει την επιθυμία να γίνουμε αγαπητοί,
ένα τραχύ δέρμα την επιθυμία να μας δεχτούν όπως είμαστε,
Το ξηρό δέρμα δείχνει συγκράτηση συναισθημάτων και εσωστρέφεια
Το λιπαρό δέρμα εκφράζει την επιθυμία να το αγγίξουν.
Η δυσοσμία είναι απομόνωση και δηλώνει απωθημένα συναισθήματα και κρυφές προθέσεις.
Η έντονη μυρωδιά είναι οξεία κριτική.

Η αμφιθυμία και η επιθυμία να ελέγξουμε μια σχέση κρύβονται πίσω από πολλές δερματοπάθειες.
Αμφιθυμία έχουμε γιατί από την μία έχουμε τον φόβο (για συναισθηματική και σεξουαλική επαφή) από την άλλη την επιθυμία.
Φοβόμαστε να μας αγγίξουν και συγχρόνως το επιθυμούμε έντονα.

ΨΩΡΙΑΣΗ είναι σαν μια ξηρή θωράκιση μια ακραία προστασία η οποία καλύπτει την κρυφή μας επιθυμία για αγάπη και χάδια, φυσικά σημασία έχει και το σημείο που παρουσιάζεται πχ συχνά παρουσιάζεται στους αγκώνες και τα χέρια που σημαίνει μια δυσκολία του ατόμου να λυγίσει και να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του.
ΦΑΓΟΥΡΑ είναι ο θυμός για κάποια αποτυχία σε κάποια σχέση που θέλαμε να πήγαινε καλύτερα. Η φαγούρα προκύπτει από το ανικανοποίητο και το ανολοκλήρωτο μιας σχέσης.
ΕΚΖΕΜΑ είναι ένα μίνι οργασμός και παρουσιάζεται σε άτομα που εκνευρίζονται εύκολα γιατί αδυνατούν να συνάψουν εύκολα σχέσεις με τους άλλους και εκφράζει τον φόβο για εγκατάλειψη.

ΟΡΓΑΝΑ

Το συκώτι εκφράζει ότι αγγίζει το Εγώ μας, τις επιθυμίες μας και την εικόνα του εαυτού μας.

Η χολή την δυσκολία σε μια σχέση όταν δεν υλοποιείται εξ αιτίας του άλλου ανθρώπου.

Τα νεφρά εκφράζουν τη σχέση μας με τους γονείς.

Η ουροδόχος κύστη τα προβλήματα σχετικά με τον χώρο που καταλαμβάνουμε.

Ουρητήρας είναι το σημείο όπου λαμβάνει χώρα μια οδυνηρή συνειδητοποίηση.

Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: